Baby, take off your clothes!

Het strippen van een woning, het heeft zijn voor - en nadelen.

Als de structuur van uw woning nog in orde is, loont het doorgaans om te renoveren. Je spaart al snel de kosten van een volledige ruwbouw uit als je een woning stript.

Maar de keuze om te strippen en dus te renoveren wordt ook veel met het hart gemaakt. Zo kan u verliefd worden op het karakter van een oud herenhuis met hoge plafonds, de onvervangbare art-deco-elementen van een villa, of de charme van een oude boerderij. Vaak staat alleen nostalgie een afbraak in de weg. Het is in ieder geval niet verstandig om een woning niet af te breken alleen maar omdat ze eigendom van de familie was.

Wij helpen u graag met de gepaste keuzes te maken door alle voor - en nadelen met u te bespreken. Voor deze woning in Torhout was het behouden van de structuur en karakter van de woning de beste keuze, zowel emotioneel als  financieel! 

Chipperen, wat is dat juist?

Chipperen is een decoratieve gevelafwerking genoemd naar de architect David Chipperfield, die deze techniek bedacht in 2008 om de ruw gemetselde gevels van twee gebouwen in Berlijn een authentieke uitstraling en duurzaam karakter te verlenen. Vandaag lijkt het chipperen een trend te worden bij renovatieprojecten, landelijke nieuwbouwvilla’s en prestigieuze publieke gebouwen.

Wij deden het in Sint-Michiels-Brugge.